Belgen in het buitenland - Man United, met invaller Fellaini, haalt uit bij Cardiff in eerste wedstrijd Solskjaer

Manchester United heeft zaterdag op de achttiende speeldag van de Engelse Premier League met 1-5 gewonnen bij Cardiff. Romelu Lukaku ontbrak om persoonlijke redenen, Marouane Fellaini viel drie minuten voor tijd in. Voor Ole Gunnar Solskjaer, de nieuwe trainer van Man U na het ontslag van Jose Mourinho, was het een succesrijke start. Bij de rust was er al vier keer gescoord. Marcus Rashford (3.) en Ander Herrera (29.) brachten United 0-2 voor, Victor Camarasa (38.) maakte de aansluitingstreffer. In de tweede helft breidde Jesse Lingard (57, 90.) de score met twee doelpunten nog uit tot een zware 1-5 einduitslag. Fellaini mocht in de 87e minuut Matic komen vervangen.

In de stand is Manchester United zesde, op liefst negentien punten van leider Liverpool. Cardiff is met veertien punten zeventiende.