Verhoogde veiligheidsmaatregelen op verschillende Duitse luchthavens

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse politie is op zoek naar vier personen in verband met een mogelijk geplande aanslag op een luchthaven in het zuidwesten van Duitsland. Minstens een van de verdachten zou uit radicaal-islamitische kringen komen. Na aanwijzingen over locatieonderzoeken op de luchthaven van Stuttgart heeft de politie de veiligheidsmaatregelen in verschillende luchthavens in de regio verhoogd. Twee van de gezochte personen zijn een vader en zoon uit Noordrijn-Westfalen. Ze werden vorige week opgemerkt door de Franse politie, toen ze op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs foto's namen. Volgens de publieke omroep van de Duitse deelstaten SWR werd hetzelfde duo ook gespot op de luchthaven van Suttgart, en konden ze aan de hand van video-opnames geïdentificeerd worden. Ze zouden dicht bij de detectiepoortjes gebleven zijn, zonder bagage en zonder de intentie om een vliegtuig te nemen. De informatie wordt echter niet bevestigd door de politie.

Op verschillende luchthavens - waaronder Stuttgart, Friedrichshafen en Mannheim - patrouilleren deze avond zwaarbewapende politieagenten. Volgens een woordvoerder van de luchthavens verloopt het vliegverkeer desondanks "volledig normaal".

Ook op de kleine luchthavens werden de controles opgevoerd, een "eenvoudige voorzorgsmaatregel" volgens de politie van Reutlingen.

Bron: Belga