Zuivelproducent Lactis haalt melk verkocht in Delhaize en Colruyt uit de handel

Zuivelproducent Lactis haalt melk verkocht in Delhaize en Colruyt uit de handel

Zuivelproducent Lactis haalt Boni volle verse melk, Boni halfvolle verse melk, Delhaize volle verse melk en Delhaize halfvolle verse melk uit de handel. Op de verpakking van de producten staat een verkeerde consumptiedatum vermeld. Dat meldt Lactis vandaag. Bij een controle stelde Lactis een verkeerde uiterste consumptiedatum vast op de verpakking. Er staat 26/12/2019 vermeld als uiterste consumptiedatum (TGT). De correcte uiterste consumptiedatum is 26/12/2018.

Lactis besloot in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om deze producten uit de verkoop te halen en de consumenten die dit product bezitten op de hoogte te brengen.Het gaat om Boni verse volle melk, Boni verse halfvolle melk, Delhaize verse volle melk en Delhaize verse halfvolle melk. De producten werden verkocht in winkels van Colruyt en Delhaize sinds 3 december 2018. Het gaat om brikverpakkingen van 1 liter.

Lactis vraagt de kopers het product niet te consumeren na 26 december. Na deze datum kunnen consumenten het product terugbrengen naar het verkooppunt.

Voor bijkomende informatie kunnen consumenten contact opnemen met de kwaliteitsdienst van Lactis op het nummer 09/333.93.99.

bron: Belga