Courtois plaatst zich met Real voor finale WK voor clubs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Real Madrid heeft in het Zayed Sports City Stadion in Abu Dhabi met 1-3 van het Japanse Kashima Antlers gewonnen in de halve finale van het WK voetbal voor clubs. Rode Duivel Thibaut Courtois stond in doel bij Real Madrid, dat rechtstreeks geplaatst was voor de halve finales als winnaar van de Champions League. Santiago Solari, de coach van Real, nam het treffen serieus en stelde zijn sterkste ploeg op. Met Courtois in doel dus. De Japanners moesten lange tijd niet onderdoen voor de sterrenploeg van de Koninklijke, maar net voor de rust kon Gareth Bale (44.) de Madrilenen na een mooi één-tweetje met Marcelo toch op voorsprong trappen.

Kort na de pauze was het opnieuw prijs voor Bale (53.). Hij kreeg de bal door slecht terugspelen bij de Japanners cadeau, kapte doelman Kwoun uit, en joeg de 0-2 tegen de netten. Nog geen twee minuten had de Welshman nodig om zijn hattrick te vervolledigen. Op aangeven van Marcelo knalde Bale (55.) de 0-3 overhoeks in doel. Met eveneens een gekruist schot verzorgde Shoma Doi (79.) de Japanse eerredder, Courtois was geklopt. De VAR moest even tussenkomen om te bekijken of er geen sprake was van buitenspel, maar het doelpunt was geldig.

Eerder wist gastclub Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten zich al voor de finale te plaatsen. Het won na strafschoppen van het Argentijnse River Plate. De finale staat zaterdagavond (om 17u30 Belgische tijd) op het programma.

bron: Belga