Florent Van Aubel behoudt kalmte in volle euforie: "Blij dat ik het heb kunnen waarmaken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Florent Van Aubel was één van de meest gevierde Red Lions op het Brusselse stadhuis. De 26-jarige Gentenaar deed in de shoot-outs zijn reputatie van koele kikker alle eer aan en scoorde twee keer. "De ploeg heeft vertrouwen in mij en ik heb dat vertrouwen niet beschaamd", bleef Van Aubel bescheiden in alle euforie. De aanvaller stond met kleine oogjes de pers te woord na een vermoeiende nachtvlucht vanuit India. "Ik ben inderdaad wel een beetje vermoeid", erkende hij. "Ik heb onderweg geprobeerd een beetje te slapen, maar dat is niet echt gelukt. Bovendien was het al een hectische morgen. We hebben op de luchthaven snel onze familie gezien, zijn nadien naar het koninklijk paleis vertrokken voor een huldiging en vervolgens volgde het feest op de Grote Markt."

Van Aubel bezorgde de Lions in de finale zondag het beslissende zetje door zijn twee shoot-outs keurig af te werken. "Het was een typische finale met twee teams die elkaar goed kennen en die vooral geen tegentreffers wilden slikken. Voor de shoot-outs waren we - om eerlijk te zijn - al vrij zeker van ons stuk. Het is een mentaal spelletje en wij hebben een wereldkeeper als Vanasch tussen de palen staan. Als je al zeker weet dat hij een paar Nederlandse pogingen kan stoppen, is het enkel nog aan ons om onze plicht te doen. De ploeg heeft op dat vlak vertrouwen in mij, het is mijn specialiteit. Ik ben blij dat ik het heb kunnen waarmaken. Voor 2019 kijk ik uit naar het EK in eigen land (16-25 augustus in Wilrijk, red.). We zullen daar met een andere status aan het toernooi beginnen. We zijn nu wereldkampioen en nummer één van de wereld. We zullen de grote favoriet voor de titel zijn, maar dat stoort met niet."

Verdediger Loïck Luypaert benadrukte de kracht van de Belgische verdediging op het WK. "We hebben het hele toernooi bikkelhard verdedigd. Vroeger dachten we altijd dat we onze beste wedstrijd moesten spelen in de finale. Maar dat is niet het geval. We zijn in de finale kalm gebleven. We wisten dat dat de manier was om te triomferen. Van Aubel heeft in de shoot-outs nog maar eens getoond over stalen zenuwen te beschikken. We kijken uit naar wat nu in België allemaal op ons afkomt. Ik heb alvast energie voor weken."

bron: Belga