“Charles, c’est fini”

Charles, c'est fini

PVDA wil een eventuele motie van wantrouwen tegen de regering steunen. Dat zegt Kamerlid Raoul Hedebouw. “Charles, c’est fini. Lopende zaken zijn beter dan rechtse zaken.” Volgens PVDA is het duidelijk “dat de regering dood en begraven is”, zei Hedebouw tijdens het debat over de minderheidsregering in de Kamer. “Niemand gelooft hier nog in het voortbestaan van de regering, we weten alleen nog niet wanneer de premier naar de koning gaat. Met wie lacht men hier eigenlijk?”, klonk het.

De extreemlinkse partij zal een motie van wantrouwen steunen als een andere partij die indient. Sp.a had al aangekondigd dat te zullen doen als premier Charles Michel het vertrouwen zelf niet vraagt.Volgens PVDA zal de regering in lopende zaken niet volledig machteloos zijn. “Dat zal niet verhinderen dat we toch sociale maatregelen nemen. Als u de btw op elektriciteit wil verlagen, dan zullen wij u steunen. Lopende zaken zijn beter dan rechtse zaken.”

Hedebouw nam ook N-VA op de korrel. “Jullie moeten de Vlaamse bevolking nu laten geloven dat jullie niet meer geloven in jullie eigen budget, dat is uitgedacht en ondertekend door jullie eigen minister. Jullie lachen iedereen in het gezicht uit, zonder probleem.”

De regering zou normaal gezien donderdag over de begroting moeten stemmen. N-VA heeft al verklaard het budget niet zonder boe of ba te willen goedkeuren.

bron: Belga