Afwisselend wolken en opklaringen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft deze namiddag droog met opklaringen en wolkenvelden. Op de Ardense hoogten wordt het tot 3 graden, in Vlaanderen 8 of 9 graden. In het oosten zijn er vanavond aanvankelijk nog opklaringen, maar uiteindelijk wordt het er zwaarbewolkt. Na middernacht trekt een storing van west naar oost over het land, met regen en buien. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Dat meldt het KMI. Morgenochtend is het nog altijd zwaarbewolkt, met in het oosten van het land nog wat lichte regen of motregen. Later wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in de loop van de dag kan er her en der, vooral in de zuidoostelijke landshelft, een bui vallen. De maxima liggen tussen 4 à 5 graden in de Hoge Ardennen en 8 graden in Vlaanderen. Morgenavond en in de nacht naar donderdag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien, vooral in het zuidoosten van het land en aan de kust. De minima liggen tussen 2 en 6 graden.

Ook donderdag begint zwaarbewolkt, met bovendien verspreid in het land buien. Een lokale donderslag is daarbij niet uitgesloten. In de namiddag zou het droger moeten worden in het westen met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 5 graden in Hoog- België en 10 graden in het westen van het land.

Een actieve storing trekt vrijdag van west naar oost over het land, met regen en een aantrekkende wind. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met opklaringen. Het wordt zeer zacht met maxima van 9 graden op de Ardense Hoogten en 13 graden in het centrum van het land. Van zaterdag tot en met maandag blijft het wisselvallig en trekken in een westelijke tot zuidwestelijke stroming een reeks storingen over het land.

bron: Belga