Een op drie Nederlanders kijkt op tegen kerstborrel

Een op drie Nederlanders kijkt op tegen kerstborrel
Foto Unsplash

De jaarlijkse kerstborrel op het werk, je komt er niet onder uit. Een onderzoek van Panelwizard voor Acties.nl wijst uit dat maar liefst 35% van de Nederlanders de kerstborrel als een verplichting beschouwt. Een op vijf heeft zich zelfs al eens ziek gemeld.

Plus een? Liever niet

De werkende Nederlanders zijn bovendien niet zo’n fan van plus een borrels. 53% van de 1.196 ondervraagden laat hun partner liever thuis. Vrouwen stellen het gezelschap van hun partner nog minder op prijs dan mannen: 60% komt liefst van al alleen. En soms is dat maar goed ook. Bijna een op de tien werknemers geeft aan ooit intiem geweest te zijn met een collega tijdens de kerstborrel. Als de kat van huis is, dansen de muizen.Een op drie Nederlanders kijkt op tegen kerstborrel

Stommiteiten

Nederlanders begaan nog andere stommiteiten tijdens het kerstfeest. Drank doet rare dingen met een mens. Maar liefst 11% van de mannen en 5% van de vrouwen heeft spijt van iets wat ze deden of zeiden tijdens de kerstborrel. Het is en blijft uiteindelijk een professionele gelegenheid, dus alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden. Hoe onschuldig het ook mag lijken na enkele glaasjes.