Welkom bij Elia!

Als Top Employer 2018 schenkt Elia veel aandacht aan het onthaal en de integratie van zijn nieuwe medewerkers. Ikram, die onlangs begonnen is op het departement rekrutering, vertelt wat de beheerder van het hoogspanningsnet allemaal doet om nieuwe collega’s een hartelijk welkom te geven.

Ikram Hadj Kaddour, 29 jaar, ging begin dit jaar aan de slag in het departement rekrutering van Elia. Als recruiter is ze een belangrijke schakel in het integratieparcours van de nieuwe medewerkers. Haar doel? Dat werknemers zich vanaf de eerste dag goed voelen. «Nog voor de eerste werkdag krijgt elke nieuwe medewerker een Welcome App om Elia te leren kennen. Een soort van eerste date om zich welkom te voelen», glimlacht ze.

De eerste werkdag

Ook de eerste werkdag is heel belangrijk voor de integratie van de werknemers. En dat heeft het departement rekrutering van Elia goed begrepen. «De starters beginnen met een gezamenlijk ontbijt. Dat is de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Daarna bezoeken we samen een hoogspanningspost. Zo ontdekt iedereen de corebusiness van Elia: elektriciteit transporteren via het hoogspanningsnet. We sensibiliseren hen ook voor veiligheid op de werkvloer, een heel belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. We streven naar nul werkongevallen voor het hele bedrijf. Daarna gaat de medewerker aan de slag op het terrein. Hij wordt gevolgd door een peter of meter, die alle vragen van de eerste dagen beantwoordt», legt Ikram uit.

Welzijn op het werk

De integratie van nieuwe medewerkers stopt natuurlijk niet na de eerste werkdag. Verre van. «Zes maanden later organiseren we nog een dag voor de nieuwkomers, om bij te praten en nieuwe collega’s van andere departementen te ontmoeten. Dat is belangrijk in een groot bedrijf. Hoe groter het bedrijf, hoe moeilijker het meestal is om een antwoord op een vraag te vinden. Dankzij die interne netwerking verloopt dat vlotter», besluit de recruiter. En dat is niet alles! Elia legt al zijn medewerkers in de watten, nieuwkomers én anciens. «We hebben het geluk dat we kunnen telewerken, aangename lokalen hebben, fitnessruimtes, ontspanningsruimtes… Er is ook een goed en heel betaalbaar restaurant met gevarieerde maaltijden. Ook bio en veggie.»

Drie kwaliteiten om bij Elia te werken

  1. Flexibel zijn
  2. Verantwoordelijk zijn
  3. Zin voor initiatief hebben

Anna Bondarenko (28)
Business Analyst

«Wanneer het bedrijf nieuwe technologieën implementeert, zorgen mijn collega’s en ik voor de updates van het IT-systeem. De energiesector trekt me erg aan omdat die blijft evolueren. Bij de ambitieuze projecten staat duurzaamheid steeds in de kijker. Elia is verkozen tot Top Employer en stelt zijn werknemers steeds centraal. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende workshops rond welzijn georganiseerd. Ook mijn leuke collega’s zijn een pluspunt. ’s Middags gaan we regelmatig samen lunchen.»


Brieuc de Ghellinck (27)
Intern consultant:

«Ik werk nu zes maanden bij Elia. Ik ben makkelijk geïntegreerd in mijn team, want we zijn maar met acht en een manager. Allemaal jonge mensen, dus we hebben erg gelijkaardige interesses. Het systeem van peters en meters voor starters heeft ervoor gezorgd dat ik me niet verloren voelde. Ik weet perfect bij wie ik terecht kan met een vraag. Een van de troeven van mijn job is de afwisseling, ook al lijkt werken voor de beheerder van het hoogspanningsnet op het eerste gezicht erg specifiek. Het is een boeiende sector in volle verandering, als gevolg van de energietransitie.»


 

Sofie Stas (30)
Regulatory Advisor

«Zes maanden geleden ben ik bij Elia begonnen. Als Regulatory Advisor ben ik de link tussen Elia en de overheid. Ik zorg ervoor dat alle communicatie vlot verloopt. Mijn job is heel divers, zowel qua inhoud én contacten. Ik werk immers nauw samen met alle departementen van het bedrijf. Mijn start hier is perfect verlopen, dankzij de onthaaldag, maar ook dankzij mijn team. Zij staan altijd klaar om mij te helpen.»