Lotto Soudal heeft zijn plan klaar voor 2019

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto Soudal behaalde 25 overwinningen vorig seizoen, zeven daarvan in de WorldTour met als uitschieters de Strade Bianche met Tiesj Benoot, een rit in de Giro met Tim Wellens en een Vuelta-etappe met Jelle Wallays. Voorts waren er ook twee mooie overwinningen van Thomas De Gendt in de Ronde van Catalonië en in Romandië, en daarnaast behaalde de Oost-Vlaming ook de bergtruien in de Vuelta, Parijs-Nice en Romandië. "We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar geen topseizoen", blikte sportief manager Marc Sergeant op teamstage terug, "vooral de Tour was niet goed en dan ontstaat al snel de perceptie dat het hele seizoen niet goed is. In de Tour waren er te veel extrasportieve zaken die wogen op de ploeg. Ja, de situatie rond André Greipel was niet ideaal en daar leed iedereen onder. Het was beter geweest indien die situatie was opgelost voor de Tour. Zorgen dus en dan presteren de renners minder goed. Vergeet ook niet dat we veel pech gekend hebben met de valpartijen van Tiesj Benoot en Jens Keukeleire. We zijn de Tour geëindigd met vier renners. Dat is niet plezant (Greipel en Vanendert gaven op, red)."

"Anderzijds waren er ook heel mooie zeges met Benoot in de Strade Bianche, Wellens in de Brabantse Pijl, om er een paar te noemen. We deden mee in dat voorjaar, maar akkoord, het mag in 2019 iets meer zijn. De komst van Caleb Ewan is een zeer goede zaak voor de ploeg. Hij wordt onze troef om sprintzeges te kapen. Voor mij behoort hij tot de beste vijf sprinters van de wereld en in de Tour gaan we hem helpen om ook daar zijn eerste zege te pakken."

"Onze ambitie is niet zo verschillend in vergelijking met andere jaren", besluit hij. "Sprintzeges, scoren in de klassiekers, zowel in de Vlaamse als Waalse wedstrijden, en onze aanvalslust tonen in de grote rondes. En ja, in de rittenkoersen van één week, zoals Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico mogen Tim en Tiesj zeker weer hun kans gaan."

bron: Belga