"Grootse dag voor het Belgische hockey, maar we houden voeten op de grond"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Lions plaatsen zich dankzij een knappe collectieve prestatie voor de halve finales van het WK hockey in het Indische Bhubaneswar. In het Kalinga Stadium klopten de Belgische hockeymannen Duitsland met 2-1. Alexander Hendrickx en Tom Boon wisten een aanvankelijke Duitse voorsprong uit. "Dit is een fantastische dag voor het Belgische hockey", reageerde bondscoach Shane McLeod na afloop. "Vooral omdat Duitsland ook sterk speelde. Het is een mooie ploeg, die we enorm respecteren. We hebben vandaag al onze energie nodig gehad om de zege binnen te halen. Al vind ik wel dat de eindscore onze dominantie op het veld niet helemaal weergeeft."

De laatste vijf minuten van het duel was het wel knokken geblazen voor de Belgen. Duitsland wisselde zijn doelman en zette nog alles op alles voor de gelijkmaker. "Dat is spanning op zijn hoogtepunt", erkende McLeod. "Je hoopt elk moment dat het eindsignaal klinkt. Maar de jongens op het veld hebben goed gereageerd en alles gesloten gehouden. Er was geen vrije ruimte voor de Duitsers. Na het laatste fluitsignaal was er opluchting. Ik ben heel gelukkig voor het team."

Zaterdag wacht de Lions in de halve finales een confrontatie met Engeland. Een finaleplaats behoort zeker tot de mogelijkheden. "Ons toernooi is nog lang niet voorbij", aldus McLeod. "We hebben geleerd uit onze fouten van Rio. We blijven met onze voeten op de grond en gaan meteen beginnen met het analyseren van Engeland, opnieuw een heel sterke ploeg. De Engelsen zijn vooral defensief zeer solide. Het zal er opnieuw op aankomen ons beste niveau te halen. Als dat lukt, is het mogelijk de finale te halen."

bron: Belga