Basisopstelling Team Belgium en Team World gekend voor All Star Game

Domien Loubry (Brussels), Axel Hervelle (Charleroi) en Antwerp Giants-spelers Thomas Akyazili, Ismael Bako en Hans Vanwijn vormen de starting five voor Team Belgium in de Belgische All Star Game, die op 27 december plaatsvindt in de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Team World wordt vertegenwoordigd door Paris Lee, Jae’Sean Tate en Dave Dudzinski van de Antwerp Giants, Matt Mobley (Charleroi) en Amin Stevens (Brussels). Opvallend: landskampioen Oostende levert geen enkele speler. De spelers werden gekozen via fan voting, elke supporter kon één keer per dag stemmen tussen 9 november en 10 december. Ismael Bako verzamelde de meeste stemmen (626) van alle spelers uit de EuroMillions Basketball League. Domien Loubry is de tweede populairste speler met 437 stemmen en Paris Lee eindigde met 409 stemmen achter zijn naam. In totaal werden 16.520 stemmen uitgebracht.

Alle coaches uit de EuroMillions Basketball League krijgen tot komende maandag de tijd om de reservespelers te selecteren, maar ze mogen geen spelers uit eigen team oproepen.De All Star Game verscheen vorig jaar opnieuw op de kalender na een afwezigheid van 16 jaar. Voor die editie kwamen alleen spelers in aanmerking die ‘homegrown’ waren. Daarvoor moest een speler minstens vier jaar opleiding in België hebben genoten voor zijn 21e verjaardag. Dit jaar nemen de beste Belgische spelers uit de Euromillions Basketball League het op tegen de beste buitenlandse spelers uit de hoogste afdeling. De teams zullen gecoacht worden door de hoogst geplaatste buitenlandse en Belgische coach van de tien eersteklasseclubs.

Naast de All Star Game, een dunk en een 3pt contest, staat voor het eerst een skills challenge op het programma. Spelers moeten daarbij een vaardighedenparcours zo snel mogelijk afleggen over de volledige lengte van het veld.

bron: Belga