Ruim 900 Vlaamse basisscholen krijgen Verkeer op School-medaille

Ruim 900 Vlaamse basisscholen krijgen Verkeer op School-medaille

In totaal 917 basisscholen krijgen dit jaar een Verkeer op School-medaille omdat ze hebben deelgenomen aan verkeerseducatieve projecten van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), zoals “Helm Op Fluo Top” en “De Grote Verkeerstoets”. Het aantal medailles ligt een derde hoger dan vorig jaar, zo laat de stichting vandaag weten. “Vier op de tien Vlaamse basisscholen behaalden dit jaar een Verkeer op School-medaille”, stelt de VSV. Er worden 95 gouden, 171 zilveren, 639 bronzen en 12 kleutermedailles uitgereikt.

De kleur van de medaille hangt af van de mate waarin de scholen hebben deelgenomen aan de verschillende initiatieven, zoals ook de voetgangersbrevetten, de (loop)fietsbrevetten en Het Grote Fietsexamen. “Door hun deelname kiezen scholen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan enkel theorielessen in de klas”, klinkt het.De winnende scholen krijgen een medaille om aan de schoolpoort te hangen, een digitale medaille voor op de schoolwebsite en beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is tevreden dat er meer medailles kunnen worden uitgedeeld. “Je bent nooit te oud of te jong om bij te leren over veilig verkeer. Ook in de kleuterklas en in de lagere school is een goeie praktijkgerichte verkeersopvoeding cruciaal. Zo bereiden we de schoolgaande jeugd beter voor op de realiteit van het verkeer”, stelt hij.

bron: Belga