"Premier moet kiezen of hij nog van op afstand gestuurd wordt door de N-VA", zegt het cdH

door
Belga
Leestijd 1 min.

Oppositiepartij cdH vindt dat premier Charles Michel moet kiezen tussen de steun van zijn ex-coalitiepartner N-VA en - volgens het cdH - "positieve maatregelen" die het vertrouwen van de burgers herstellen. Dat zei cdH-fractieleidster Catherine Fonck na haar onderhoud met de eerste minister. Die overlegt met de meeste fracties uit de Kamer over de politieke toestand. "De eerste minister moet een keuze maken: wil hij vasthouden aan een programma door vanuit het parlement geleid te worden door de N-VA? Of wil hij positieve, concrete, meer sociaal rechtvaardige en ambitieuzere maatregelen om verschillende uitdagingen, zoals het klimaat, aan te pakken?", zei Fonck.

Het cdH legt voorstellen op tafel rond energiekost, mobiliteit, pensioenen en eindeloopbaan. De legislatuur duurt maar enkele maanden meer, maar Fonck meent dat er in die maanden "nog concrete vooruitgang voor de burgers" kan worden geboekt.

De Kamer houdt deze namiddag een debat over de gevolgen van de wijziging van de samenstelling van de regering. Na afloop van de plenaire vergadering praat premier Michel nog met DéFI-voorzitter Olivier Maingain, meteen het laatste gesprek van de consultatieronde van de premier.

bron: Belga