Schietpartij Straatsburg: Premier Michel betuigt medeleven na nieuwe daad van “gruwel en lafheid”

Meerdere doden bij schietpartij in Straatsburg
AFP / P. Hertzog

In Straatsburg zijn gisteravond drie doden en een tiental gewonden gevallen bij een schietpartij. De dadier, die gewond zou zijn, is nog voortvluchtig. Het Franse gerecht gaat uit van een terroristische aanslag.

De Belgische eerste minister Charles Michel heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de schietpartij in de Franse stad Straatsburg. «Al mijn steun aan onze Franse vrienden, die nogmaals werden getroffen door gruwel en lafheid», schreef de premier in de nacht van disndag op woensdag op de microblogsite Twitter. «Mijn gedachten gaan naar de slachtoffers en hun naasten.»Eerder had ook al minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zijn medeleven getweet. «Mijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers van de schietpartij in Straatsburg en bij de gewonden», aldus Reynders. «We zijn solidair met de Fransen.»

Dreiging in België

Volgens het OCAD, dat de dreigingsanalyse in ons land coördineert, is er geen link tussen de schietpartij in Straatsburg en ons land. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maandag verklaard in «De Ochtend» op Radio 1. Een aanpassing van het dreigingsniveau is met andere woorden niet aan de orde.

De dader was niet bekend bij onze diensten. In de databanken is er geen spoor van hem terug te vinden, zei minister Geens. Hij legde uit dat momenteel actief wordt gescreend aan beide zijden van de Frans-Belgische grens, al is het niet honderd procent zeker dat de dader met de auto is gevlucht. Volgens Geens is er geen enkele indicatie dat ons land zou worden geviseerd.