Samsung laat headphonejack achterwege in Galaxy A8s

Foto: YouTube / TechDroider

Telefoonfabrikant Samsung heeft gisteren de Galaxy A8s aangekondigd. Opvallend detail: het toestel beschikt níet over een headphonejack én heeft een camera aan de voorkant.

Samsung stelde de nieuwe Galaxy A8s-smartphone voor tijdens een live event in China. Het gaat om de eerste smartphone met een ‘cameragat’ in de linkerbovenhoek van het 6,4 inch grote oledscherm. De frontcamera is een 24-megapixelcamera met f/2.0-lens.

Wazige achtergrond

Achteraan bevinden zich nog drie camera’s: een 24-megapixelcamera, een 10-megapixelcamera met telelens en een kleine 5-megapixelsensor die een scherptediepte-effect creëert waardoor de achtergrond in je foto’s vervaagt.

Het toestel wordt verder aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 710 met 6 of 8 GB ramgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 gigabyte.

Geen hoofdtelefoonaansluiting meer

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ervoor gekozen om de koptelefoonaansluiting achterwege te laten. Opvallend, want het waren vooral Samsung-fans die kritisch stonden tegenover het verdwijnen van de 3,5mm jack in de iPhone 7 en de Apple-toestellen daarna. Met een adapter kan je alsnog een hoofdtelefoon met 3,5mm jack aan het toestel koppelen. Het is niet duidelijk of die meegeleverd wordt.

De prijs van de Galaxy A8s is nog niet bekend. Wellicht zal die iets minder kosten dan de A9s, die momenteel neerkomt op 443 euro. De Galaxy A8s komt vlak voor Kerstmis uit.