Hoe motiveer je je medewerkers in drie stappen?

Nu de dagen korter worden, is het niet altijd gemakkelijk om opgewekt op het werk te verschijnen. Daar speelt Nike ELC op in. Leidinggevenden creëren een open cultuur, spelen in op het teamgevoel en maken tijd voor het vieren van successen. Want een gelukkige medewerker is een productieve medewerker.

1. Eerlijk gesprek

Eerlijkheid is een waarde die Nike hoog in het vaandel draagt. «Als leidinggevenden zijn we transparant naar onze medewerkers over doelstellingen en verwachtingen. Onze medewerkers weten ook dat ze op elk moment een gesprek kunnen aanknopen om een probleem aan te kaarten of suggesties te doen. Op de werkvloer weet men immers het beste wat er speelt», vertelt teamcoach Jochen Daniëls.

2. TeamactiviteitenEen team kan pas draaien als iedereen zijn plaats heeft. «Elke coach heeft zo’n dertig à veertig teamleden onder zijn hoede. Samen houden we teammeetings, elke donderdag doe ik een moraalmeting en we doen regelmatig samen iets buiten het werk», zegt Jochen.

3. Work hard, play hard

Met Black Friday en de eindejaarsperiode werkt de Europese Logistieke Campus van Nike op volle toeren. «En toch blijven alle collega’s gemotiveerd. Tijdens deze periode zetten we al het bovenstaande extra in de verf. We houden de energie en motivatie hoog met leuke verrassingen zoals een persoonlijke boodschap van Kevin De Bruyne, een aangepast feestmenu en een Black Friday dresscode», besluit Jochen.