VIDEO. Koppel doet een nummertje op top van Egyptische piramide

Egyptische pyramide
Foto Unsplash

Een Deens koppel heeft zichzelf gefilmd terwijl ze hun kleren uittrokken op de top van een piramide, vlakbij de Egyptische hoofdstad Caïro. Volgens sommige bronnen zouden zij ook de liefde bedreven hebben. De Egyptenaren reageren furieus op het incident.

In het filmpje zijn een man en vrouw te zien die een van de piramiden van Gizeh beklimmen. Eens zij de top bereikt hebben, gaan ze uit de kleren en verstrengelen ze zich in een intieme omhelzing. De man in de video is de Deense fotograaf Andreas Hvid, die de beelden zelf op YouTube postte. “Ik droom al jaren van een naakte shoot op de top van een piramide”, vertelt hij aan de Deense pers.

Egyptisch koppel naakt op Egyptische pyramide
YouTube / Andreas Hvid

WoedendDe Egyptenaren kunnen er niet om lachen. Het is ten strengste verboden om een piramide te beklimmen. Het incident wordt beschouwd als “een schending van de conservatieve samenleving en moraliteit”. De Egyptische autoriteiten zijn een onderzoek gestart, al twijfelen ze over de echtheid van de video. Zo zou de belichting onrealistisch zijn. Bovendien is het bijna onmogelijk om de piramide te beklimmen omdat het domein zo goed beveiligd is.