Boksgala Ardooie - Delfine Persoon verlengt WBC-wereldtitel: "Ik groei opnieuw naar beste niveau"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik denk niet dat ik zo zou kunnen incasseren als mijn opponente", zo verklaarde Delfine Persoon zaterdagnacht na haar kamp tegen de Keniaanse Judy Waguthii in Ardooie. De West-Vlaamse won die met technisch knock-out in de tiende ronde en verdedigde zo met succes haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. "Ik heb veel respect voor Waguthii, het is ongelooflijk wat zij allemaal geïncasseerd heeft. Ik sloeg toch een paar keer zuiver op haar kin", stelde de 33-jarige West-Vlaamse, die haar negende WBC-wereldtitel pakte. "Ik vond dat technisch knock-out eigenlijk al eerder mogelijk was, want het was niet meer gezond. Ik zag haar ogen soms wegdraaien."

"Ik ben traag gestart, want ik wou aftasten en geen zware counter riskeren", vervolgde de Sportvrouw van 2015. "Achteraf bekeken had ik sneller het ritme moeten opvoeren."

Nu hoopt Persoon het op te nemen tegen de Ierse Katie Taylor, de olympische kampioene die de IBF- en WBA-titel in haar bezit heeft. "Als het mogelijk is zou ik haar graag naar hier laten komen. Maar ze is een beschermde prooi, ze is heel goed omringd. We zullen zien."

Persoon bokste opnieuw pijnvrij na drie operaties aan haar vingers. "Ik voel dan ook dat ik nog kan groeien, nu ik zonder pijn kan boksen met twee handen. Ik groei weer naar mijn beste niveau", besloot Persoon.

bron: Belga