Gele hesjes betogen op kleine Brusselse ring

door
Belga
Leestijd 1 min.

Enkele tientallen gele hesjes betogen momenteel op de kleine Brussel ring. Rond 11.45 uur bevinden ze zich ter hoogte van de Belliardstraat en ze gaan in de richting van de Wetstraat. Het gaat om ruim honderd mensen, die optrekken achter een spandoek met daarop "social winter is coming". De betogers worden vanop afstand in de gaten gehouden door de politie, maar die laat momenteel begaan. Voorlopig zijn er geen incidenten te melden.

Ter hoogte van het kruispunt van de kleine ring met de Belliardstraat voegde die eerste groep betogers zich bij een tweede groep, waardoor de manifestatie is aangegroeid tot enkele honderden betogers. Die trekken rond de middag door de Wetstraat in de richting van het Schumanplein. De betogers gooien met bommetjes en roepen slogans tegen de regering-Michel.

De politie heeft de Wetstraat intussen volledig afgesloten en er hangt een confrontatie in de lucht. Een deel van de betogers probeert via de Aarlenstraat verder te trekken, terwijl een ander deel blijft staan en de politie lijkt te willen gaan uitdagen.

bron: Belga