Commissie Brussels Parlement keurt resolutie unaniem goed

Commissie Brussels Parlement keurt resolutie unaniem goed

De commissie Algemene Zaken van het Brussels Parlement heeft deze middag een voorstel van resolutie goedgekeurd voor de onvoorwaardelijke goedkeuring van het VN-migratiepact. Het debat kwam er nadat het voorstel bij de aanvang van de plenaire zitting bij hoogdringendheid werd aanvaard. Omdat N-VA en Vlaams Belang geen stemrecht hebben in de commissies werd de tekst unaniem aangenomen.
Het voorstel werd ingediend door Fatoumata Sidibé (DéFI) en werd mee ondertekend door socialisten, liberalen, CD&V, cdH en de groenen. De resolutie vraagt de Brusselse regering om de federale regering te verzoeken te waken over de geloofwaardigheid van ons land en onze hoofdstad op internationaal vlak door het Mondiaal Pact over Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie, zoals het VN-migratiepact officieel heet, te ondertekenen tijdens de Top in Marrakesh op 10 en 11 december.

De tekst ligt in de lijn van de resolutie die gisterenavond door de plenaire Kamer werd goedgekeurd. Er werden nog enkele amendementen goedgekeurd om de resolutie aan te passen aan de recentste ontwikkelingen. De plenaire vergadering spreekt zich deze namiddag uit over het voorstel van resolutie.bron: Belga