Bijna honderd Belgische gemeenten krijgen geld voor gratis wifi

door
Belga
Leestijd 1 min.

97 Belgische gemeenten ontvangen 15.000 euro aan Europese steun om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. De Commissie publiceerde vandaag de lijst met laureaten van de eerste aanvraagronde voor het WiFi4EU-project. Via dat project stelt Europa geld ter beschikking voor dorpen en steden die gratis wifihotspots willen installeren in bibliotheken, parken, pleinen en andere openbare plaatsen.

De Commissie selecteerde de laureaten op basis van het "first come, first served"-principe. Wel was op voorhand bepaald dat alle lidstaten minimaal 15 en maximaal 224 premies zouden krijgen. Van de 219 Belgische gemeenten die een aanvraag hadden ingediend, zijn er 97 weerhouden. Ongeveer driekwart van de gemeenten ligt in Vlaanderen.

In de hele Europese Unie mogen 2.800 gemeenten zich opmaken voor een voucher die geïnvesteerd kan worden in wifi. Meer dan 13.000 gemeenten dongen mee. Ze maken wel nog een kans, want de komende twee jaar gaat de Commissie nog drie aanvraagrondes organiseren.

bron: Belga