VIDEO. Koppel aangevallen door machete-zwaaiende dievenbende

Een Amerikaans koppel is door het oog van de naald gekropen toen ze op een afgelegen weggetje een gewapende dievenbende tegenkwamen die het op hen gemunt hadden.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Bryant Swenson en zijn vrouw Lauren reden op 30 november in de buurt van Mai Mahiu in Kenia. Omdat er veel file was, opteerden ze voor een binnenweg. Plots zagen ze in de verte een wit busje in het midden van de weg staan. Drie gemaskerde mannen kwamen op hun jeep, een Toyota Land Cruiser, afgelopen. Eén van hen zwaaide zelfs met een machete in het rond.

Goede reflex

Omdat het raampje van Bryant nog open stond, was zijn eerste reflex achteruit rijden, om vervolgens vol gas naar voren te rijden. Ze konden zich nét op tijd uit de voeten maken en vermeden zo een ware nachtmerrie. Volgens Bryant had één van de overvallers ook een pistool bij zich, maar lukte het hem niet op zijn wapen tijdig op het voertuig van het koppel te richten.

Op het einde van het filmpje zijn er schoten te horen, wellicht van twee politieagenten die het koppel even voordien gepasseerd waren. De beelden zijn angstaanjagend genoeg om volgende keer toch maar aan te schuiven in de file.