Vrouw moet naar de cel voor suikerspin in auto

Foto Unsplash

Een Amerikaanse vrouw heeft drie maanden onterecht in de cel doorgebracht. Door een verouderde drugstest dacht de politie dat ze zakjes crystal meth vervoerde, maar het bleek gewoon om suikerspin te gaan. 

Dasha Fincher werd tijdens een autorit in de zuidelijke staat Georgia aan de kant gezet door de politie. De agenten vonden enkele zakjes met een blauwe substantie in de koffer, waarvan ze dachten dat het methamfetamine was. Fincher werd meteen gearresteerd voor het bezit en vervoer van drugs.

Gevangenis 

De overdonderde vrouw werd ondervraagd en probeerde de agenten te overtuigen dat het om suikerspin ging. Maar volgens de drugstest zat er meth in de zakjes, waardoor Fincher onmidellijk naar de gevangenis werd overgebracht. Omdat ze geen borg kon betalen, moest ze in de cel blijven.

Onschuldig

Na extra onderzoek bleek de drugstest ernaast te zitten. Het ging toch gewoon om suikerspin. Fincher was onschuldig en werd meteen vrijgelaten. Nu klaagt zij het politiekorps van Georgia aan omdat ze “belangrijke levensgebeurtenissen gemist heeft tijdens haar verblijf in de gevangenis”. Zo werd haar kleinzoon geboren, een vreugdevolle dag waar ze niet kon bij zijn. “Dit wil ik nooit meer meemaken”, vertelt ze aan de Amerikaanse televisiezender WMAZ. “Ik wil dat ze boeten voor wat ze me hebben aangedaan.”