‘Friends’ niet meer op Netflix in het nieuwe jaar?

Foto Instagram / @Friends

Even vrees bij het grote contingent ‘Friends’-liefhebbers. Er was namelijk sprake dat de populaire sitcom vanaf 2019 niet meer op Netflix beschikbaar zou zijn. De streamingdienst heeft nu zelf duidelijk geschept. 

Netflix heeft de rechten op Friends al hernieuwd tot eind 2019. Dat laten ze weten via Twitter. Op de Netflix-pagina van de serie stond dat het vanaf 1 januari niet meer te bekijken zou zijn. De streaminggigant heeft nu die digitale ‘vervaldatum’ verwijderd van de subpagina.

De streamingdienst laat ook weten dat er een nieuwe deal gesloten is met Warner Bros.

Eigen streamingdienst

Sinds 2015 staan alle 10 seizoenen van Friends op Netflix in de VS en Canada. In ons land is het nog maar beschikbaar sinds januari.

Er wordt al langer gespeculeerd dat Warner Bros. het contract met Netflix niet zou willen verlengen. Zo is de filmstudio van plan om in het vierde kwartaar van 2019 zijn eigen streamingdienst te lanceren. Disney is hetzelfde van plan met Disney+.

Of ‘Friends’ in 2020 nog beschikbaar zal zijn op Netflix is dus nog maar zeer de vraag, aangezien Disney alles eraf aan het halen is. Wellicht volgt Warner Bros. dat voorbeeld.