Een droog en windarm intermezzo

Een droog en windarm intermezzo

Deze namiddag zijn nog enkele geïsoleerde buien mogelijk in het uiterste noorden van het land en in de Ardennen. Elders blijft het droog met bredere opklaringen. Naar de avond schuift geleidelijk hoge bewolking over het land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 4 of 5 graden in Hoog-België en 9 à 10 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht neemt de hoge bewolking verder toe. Op het einde van de nacht gaat het licht regenen vanaf het zuidwesten. De minima worden bereikt rond middernacht en liggen tussen 0 of -1 graad in de Hoge Ardennen en +5 graden aan zee.

Morgen wordt het al snel overal zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 11 graden elders. ’s Avonds trekt een actievere storing over het land en gaat het tijdelijk harder regenen. In het tweede deel van de nacht wordt het droger vanaf het westen maar het blijft zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 5 en 11 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuidelijke richtingen, later ruimend naar west tot zuidwest. Er kunnen rukwinden optreden van 40 of 50 kilometer per uur.Donderdag is het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. Het is zacht met maxima tussen 10 graden in de Ardennen en 13 graden in het westen. Er waait een strakke zuidwestenwind.

Vrijdag begint zwaarbewolkt met regen, gevolgd door buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden. De wind is matig tot vaak vrij krachtig, en aan zee krachtig.

Het weekend wordt met een stevige westelijke tot noordwestelijke stroming wisselvallig en winderig met opklaringen en soms stevige buien. Met maxima rond 7 of 8 graden in het centrum wordt het frisser. Begin volgende week stroomt er koudere polaire lucht over onze streken. De kans op een paar buien blijft bestaan met in de Ardennen kans op wat sneeuw. In vele streken komt het tot nachtvorst.

bron: Belga