Bart Aernouts verlaat BMC na acht seizoenen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na acht succesvolle seizoenen verlaat Bart Aernouts op het einde van het seizoen het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team. Aernouts was sinds 2011 lid van het team en was jarenlang één van de speerpunten. In oktober bekroonde de Antwerpenaar zijn carrière bij BMC met een tweede plaats in de Ironman van Hawaï. "Ik betreur dat onze wegen op het einde van het seizoen scheiden", legde CEO Bob De Wolf uit in een persbericht. "Zowel het team als Bart hebben er alles aan gedaan om te bekijken hoe we de samenwerking konden verderzetten. Ik heb alle begrip voor zijn beslissing om op het einde van het seizoen zijn eigen weg te gaan. Ik wil hierbij dan ook graag aangeven hoe dankbaar we zijn voor de schitterende jaren samen. Het palmares dat Bart Aernouts binnen het team heeft uitgebouwd is absolute wereldklasse. De vice-wereldtitel in Hawaï was dubbel en dik verdiend en een echte bekroning voor de professionaliteit, inzet en mentaliteit die Bart al die jaren aan de dag heeft gelegd. We zijn dan ook ontzettend trots om samen zo een hoogtepunt te hebben kunnen delen."

Aernouts zelf benadrukte dat het geen makkelijke beslissing was om te nemen. "Dankzij dit team heb ik samen met heel wat andere atleten de kans gekregen om mij voltijds en zonder zorgen voor honderd procent te focussen op triatlon. Deze acht jaar waren een geweldig avontuur en ik heb heel wat leuke momenten kunnen delen met stuk voor stuk fantastische mensen, ik ben het team en alle personen die hieraan mee hebben gewerkt dan ook heel dankbaar voor de eindeloze inzet. We hebben samen een hele weg afgelegd en eindigen onze samenwerking met een hoogtepunt. In het bijzonder wil ik Bart Verhaeghe, de initiatiefnemer van het project, bedanken. Hij is altijd inspirerend geweest voor mij en zijn durf en enthousiasme werken meer dan aanstekelijk. Ik wens het team uiteraard het allerbeste toe voor de toekomst en hoop dat er in dit team nog heel wat atleten net zoals ik de kans krijgen om zich te tonen in onze fantastische sport."

Aernouts won in zijn periode bij BMC Ironmans in Lanzarote, Nice en Hamburg, de Challenge Roth en een Europese titel op de halve afstand.

bron: Belga