New York heeft gespecialiseerde bijenpolitie

New York heeft gespecialiseerde bijenpolitie
Foto Unsplash

Het belang van bijen voor de maatschappij is onschatbaar. Ook de stad New York heeft dat begrepen en stelde daarom de bijenpolitie aan. Het team bestaat uit twee agenten: Darren Mays en Michael Lauriano. 

Bijenalert

Het team reageert op alle meldingen die te maken hebben met bijen en wespen. Tijdens een gemiddelde zomer zijn dat er ongeveer twaalf. Het gaat dan om hele kolonies die zich bijvoorbeeld op een fiets of parasol verzameld hebben. Net omdat de beestjes zo belangrijk zijn voor het ecosysteem worden ze niet gedood, maar in plaats daarvan krijgen ze een betere thuis.

DakkolonieMays zuigt de bijen op met een speciaal daarvoor ontworpen stofzuiger, waardoor ze makkelijk verplaatst kunnen worden. Eerst bracht hij de beestjes altijd naar zijn huis net buiten de stad. In 2017 ontving hij echter zo veel oproepen dat hij geen tijd had om steeds op en af te gaan. Daarom installeerde hij een kolonie op het dak van zijn politiedistrict in Queens.

Bijenliefde

Hoewel hij vroeger als boerenzoon een hekel had aan bijen, vindt hij het de laatste tien jaar rustgevend om voor de beestjes te zorgen. De twintig bijensteken per seizoen neemt hij maar voor lief, ondanks het feit dat het nog steeds even veel pijn doet. De honing? Die deelt hij uit aan vrienden en familie, die vaak een wat geld doneren in ruil voor zijn werk.