De Croo over VN-migratiepact: “Als je geen oplossing wilt, moet je het nu zeggen”

De Croo over VN-migratiepact: "Als je geen oplossing wilt

Open Vld-vicepremier Alexander De Croo denkt dat de regering niet zal vallen omwille het dossier van het VN-migratiepact, maar is tegelijk scherp voor de N-VA, nu vicepremier Jan Jambon verklaard heeft dat een bijkomende verklaring voor zijn partij niet volstaat. “Als je niet op zoek bent naar een oplossing, moet je het nu zeggen”, verklaarde hij bij zijn aankomst op het partijbestuur van Open Vld. De Croo heeft zijn bezoek aan Zuid-Afrika afgebroken om deel te nemen aan het kernkabinet van deze namiddag. Hij kwam pas rond 11.45 uur aan op de partijzetel in de Melsenstraat.

In een korte reactie zei hij dat hij ervan uit gaat dat de regering niet zal vallen. “De regering heeft al voor heel hete vuren gestaan”, stelde hij. “Deze ploeg heeft steeds blijk gegeven van koelbloedigheid, gezond verstand en creativiteit”, aldus De Croo, die premier Charles Michel de ruimte wil geven om een oplossing te zoeken.

Dat de N-VA nu zegt dat het migratiepact zelf problematisch is, vindt De Croo niet correct. “Dat hadden ze de voorbije maanden moeten zeggen”, meent hij. “Maar als ze niet op zoek zijn naar een oplossing, kunnen ze dat beter nu zeggen” om tijdverlies te vermijden.

bron: Belga