Club Brugge is opnieuw tweede na overtuigende zege tegen Standard

Club Brugge heeft vandaag met 3-0 gewonnen van Standard op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League. Bij de rust stond de eindstand al op het scorebord in het Jan Breydelstadion. Na een 6 op 21 wou de landskampioen zijn supporters niet langer op hun honger laten zitten. In de zevende minuut waren de Rouches niet wakker op een hoekschop. De vrijstaande Stefano Denswil kon het leer simpel binnen tikken: 1-0. Iets voorbij het kwartier verdubbelde Dennis de score, na een mooie steekpass van Hans Vanaken. Tien minuten voor rust was het al boeken toe voor het team van Michel Preud'homme. Na slecht wegkoppen van Zinho Vanheusden knalde Sofyan Amrabat de 3-0 tegen de netten.

Na de pauze hield Club Brugge stand. Standard kon niet overtuigen. In het slot werden de bezoekers nog herleid tot tien man na een tweede gele kaart voor Moussa Djenepo.

In de stand wipt Club Brugge met 34 punten over Antwerp (32 punten) naar de tweede plaats. The Great Old verloor zaterdag thuis met 1-3 van STVV. Super Sunday wordt om 18u voortgezet in het Constant Vanden Stockstadion, waar Anderlecht (30 punten) leider Racing Genk (35 punten) ontvangt. Standard staat net buiten de top zes. Met 26 punten is het zevende. Charleroi, dat evenveel punten telt, staat op de zesde plaats.