Nieuwe videoclip Ariana Grande breekt YouTube-record

Ariana Grande
AFP / R. Polk

Ariana Grande heeft met de videoclip van haar nieuwste nummer ‘Thank U, Next’ het YouTube-record van meest aangeklikte video in 24 uur tijd verbroken. De clip heeft intussen meer dan 60 miljoen views op zijn naam staan. 

Het internet werd meteen wild toen de ‘Thank U, Next’-video vrijdagavond online kwam. Volgens het tijdschrift ‘Variety’ werd de clip 46 miljoen keer bekeken in nog geen 22 uur. Daarmee verbrak de zangeres een eerste record en stootte ze de Zuid-Koreaanse band BTS van de troon. Momenteel heeft de clip meer dan 60 miljoen views, waarmee hij het YouTube-record van meest aangeklikte video in 24 uur tijd verbreekt.

‘Eerbetoon’

Het nummer is een levensles en ‘eerbetoon’ aan de exen van de zangeres. De videoclip zit vol verwijzingen naar films zoals ‘Mean Girls’ en ‘Legally Blonde’. Zo speelt Grande de ‘Mean Girls’-scène na waarin het ‘burn book’ wordt geopend en haar vier exen met vermelding van hun naam te zien zijn. Op de laatste pagina staat “Love u always”, “Sry I dipped” en “Huuuuuge” geschreven, wat weinig aan de verbeelding overlaat.