Jupiler Pro League - Zulte Waregem en Oostende delen de punten, Kortrijk wint burenduel tegen Moeskroen

Zulte Waregem en KV Oostende hebben zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld aan de Gaverbeek. Hamdi Harbaoui opende na acht minuten de score voor de thuisploeg, Indy Boonen zorgde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor gerechtigheid voor de bezoekers. Met het gelijkspel schieten beide teams niets op in het klassement. Essevee blijft ondanks een zeven op negen met zestien punten maar net boven de gevarenzone, Oostende staat na een één op negen met een totaal van negentien punten slechts drie plaatsen hoger in de stand.

Het burenduel tussen KV Kortrijk en Moeskroen eindigde met een 1-0 zege voor de thuisploeg en ook in het Guldensporenstadion werd het enige doelpunt van de wedstrijd al snel gescoord. Julien De Sart maakte er na twee minuten al 1-0 van en zo kan Yves Vanderhaeghe bij zijn terugkeer uitpakken met een knappe zes op zes bij de Kortrijkzanen. KVK komt met 22 punten op gelijke hoogte met Cercle Brugge, op een gedeelde negende plaats.

Momenteel neemt Antwerp het op de Bosuil nog op tegen Sint-Truiden, het duel tussen de twee revelaties van het seizoen. Eerder op zaterdag zette Charleroi negen op negen neer met een 3-1 thuiszege tegen Cercle Brugge. Zondag is er Super Sunday met onder meer de toppers Club Brugge-Standard en Anderlecht-Racing Genk.