Copa Libertadores - FIFA-voorzitter Infantino haalt uit naar relschoppers: "Idioten die het feest verpesten"

door
Belga
Leestijd 1 min.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino betreurt dat relschoppers de finale van de Copa Libertadores tussen de Argentijnse aartsrivalen Boca Juniors en River Plate hebben verstoord. De twee rivalen staan voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De eerste Superclasico eindigde drie weken geleden in La Bombonera op een 2-2 gelijkspel.

De terugwedstrijd had normaal vorige week moeten plaatsvinden in het stadion van River Plate. Nog voor de wedstrijd braken echter rellen uit en en werd de bus van Boca Juniors op weg naar het stadion aangevallen en bekogeld met stenen. Hierbij raakten meerdere spelers gewond en werd de wedstrijd uitgesteld.

"Het zijn idioten die het feest hebben verpest. We moeten de verantwoordelijken vinden en hen een stadionverbod opleggen", sprak Infantino klare taal op een persconferentie in Buenos Aires. "Ik hoop dat zoiets nooit meer voorvalt. Het was een triest moment voor heel de wereld. Het is maar een voetbalwedstrijd, geen oorlog."

Donderdag besliste de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (Conmebol) uiteindelijk dat de terugmatch op 9 december om 20u30 zal doorgaan in het Santiago Bernabeustadion van Real Madrid. Boca Juniors en River Plate zijn echter niet akkoord met die beslissing en willen niet naar Madrid afzakken. Boca tekende al beroep aan en dreigt ermee naar het Internationaal Sporttribunaal TAS te trekken. River Plate wil het duel gewoon in Argentinië afwerken.

bron: Belga