Mobiliteitsbudget laat amper keuze voor wagen

Mobiliteitsbudget laat amper keuze voor wagen

Werknemers die hun bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget in combinatie met een goedkopere auto, krijgen maar weinig keuzemogelijkheden. Amper 4 procent van de automodellen komt in aanmerking voor het mobiliteitsbudget. Dat berekende Renta, de federatie van leasingmaatschappijen, schrijft De Tijd. Het mobiliteitsbudget moet normaal vanaf januari ingaan. Werknemers kunnen dan hun vervuilende salariswagen inruilen voor een goedkoper en milieuvriendelijk exemplaar; het vrijgekomen budget mogen ze spenderen aan bijvoorbeeld een treinabonnement of een fiets.

Maar voor de nieuwe wagen gelden zodanig strenge milieunormen dat -op een totaal van 6.000 modeltypes- slechts 250 aan de vereiste van maximaal 95 gram CO2-uitstoot voldoen. Het gaat om alle elektrische modellen, wagens op aardgas, een selectie hybrides en een beperkt aantal modellen op diesel of benzine.

“Door de beperkte keuzemogelijkheden verwachten we dat maar een klein deel van de gebruikers de stap naar een mobiliteitsbudget zal zetten”, waarschuwt Frank Van Gool van Renta in de krant.

bron: Belga