De 5 populairste tattootrends voor 2019

De 5 populairste tattootrends voor 2019
Foto Unsplash

Als je in 2019 een tattoo wil laten zetten, kan je maar beter meteen beginnen met inspiratie opdoen. Een afspraak kan immers makkelijk maanden op zich laten wachten. Dit zijn volgens tattoomagazine ‘Inked’ alvast de populairste trends voor 2018.

1. Röntgenfoto’s

De New Yorkse artiest Joice Wang startte deze trend en in 2019 zullen we het nog veel vaker zien. Door middel van schaduwen en dunne lijntjes wordt de illusie van een röntgenfoto gewekt. En nee, dat is absoluut niet griezelig. Vaak wordt deze techniek toegepast op bloemen om zo een extra delicaat effect te creëren.

2. Prikkeldraad

Welkom terug in de jaren negentig! De mode is helemaal in de ban van het decennium, dus de tattoowereld kan niet achterblijven. Ons doet het om de een of andere reden ook denken aan Avril Lavigne…

3. Oor

En dan meer bepaald de helix en de binnenkant van de oorschelp. Het kan gaan van minimalistische, piercing-nabootsende lijntjes tot ontwerpen die het hele oor bedekken. Aan jou de keuze!

4. In het gezicht

Justin Bieber liet er laatst eentje zetten, dus heel wat mensen zullen zijn voorbeeld volgen. Denk nu niet meteen aan dramatische dingen: fijne, subtiele ontwerpen zijn helemaal hip. Je maakt een statement zonder daarbij je hele gezicht te laten overheersen door de tatoeage.

5. Disney

Goed nieuws voor eeuwige Disney-fans. Een tattoo van Dumbo, Mickey Mouse of Simba is helemaal oké in 2019! Zo kan je voor altijd je favoriete personage bij je dragen. Deze trend laat zich trouwens perfect combineren met wat kleur.