Anderlecht-coach Vanhaezebrouck dropt Musona en Morioka meteen in de basis

Anderlecht-coach Vanhaezebrouck dropt Musona en Morioka meteen in de basis

Knowledge Musona en Ryota Morioka krijgen van Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck een basisplaats tegen Spartak Trnava, vandaag op de vijfde speeldag van de Europa League. Het duo stond de voorbije weken geblesseerd aan de kant, maar begint nu aan de wedstrijd. Ook Edo Kayembe krijgt zijn kans. Paars-wit is al zeker van de uitschakeling, Trnava mag nog dromen van een Europese lente. Anderlecht moet heel wat certitudes missen met allerhande blessures, waardoor Vanhaezebrouck noodgedwongen moet puzzelen. Doelman Thomas Didillon krijgt een viermansverdediging voor zich, met van links naar rechts James Lawrence, Bubacarr Sanneh, Sebastiaan Bornauw en Dennis Appiah. Op het middenveld posteert HVH Jevhen Makarenko, met Kayembe en Musona. Kenny Saief, op links, en Morioka, op rechts, bezetten de flanken. Voorin zijn Landry Dimata en Ivan Santini onbeschikbaar, jongeling Mohammed Dauda krijgt hierdoor zijn kans.

Bij Trnava weinig ronkende namen. Coach Radoslav Latal heeft ook af te rekenen met wat afwezigheden en brengt vier nieuwe namen aan de aftrap vergeleken met de wedstrijd van de eerste speeldag, die Anderlecht in Slovakije met 1-0 verloor. Matej Oravec, in Trnava de auteur van de winning goal, verschijnt wel aan de aftrap.

Dinamo Zagreb voert groep D aan met het perfecte rapport van twaalf punten uit vier matchen. Fenerbahçe (7 ptn) volgt, voor Trnava (3 ptn). Anderlecht (1 ptn) sluit de rangen en is uitgeschakeld. Trnava kan zich wel nog plaatsen voor de zestiende finales, maar heeft zijn lot zelf niet meer in handen. De Slovaakse kampioen moet hopen dat Fenerbahçe vandaag geen drie punten pakt tegen Dinamo Zagreb, en mag zelf zeker niet verliezen van Anderlecht. Op de laatste speeldag kijkt Trnava de Turken dan in een rechtstreeks duel in de ogen.

bron: Belga