Champions League - Dries Mertens scoort twee keer en brengt Napoli dicht bij kwalificatie in groep des doods

door
Belga
Leestijd 2 min.

Napoli heeft woensdag op de vijfde speeldag van de Champions League met 3-1 van Rode Ster Belgrado gewonnen. Dries Mertens scoorde twee keer. Hij komt zo aan honderd doelpunten voor Napels én wordt de eerste Belg met tien goals in de Champions League. Mertens en co zijn nog niet zeker van de achtste finales, Barcelona is dat ondertussen wel. Drie Belgen stonden er aan de aftrap in Tottenham tegen Inter Milaan. Jan Vertonghen speelde voor het eerst sinds september weer na een hamstringblessure, naast hem stond Toby Alderweireld. Radja Nainggolan startte voor Inter, maar moest al voor de rust naar de kant met een spierblessure. Tottenham stevende lang af op een gelijkspel dat synoniem stond voor uitschakeling, maar Christian Eriksen (80.) bracht de verlossende 1-0 op het bord.

In dezelfde groep verloor PSV thuis met 1-2 van Barcelona. Barça is met dertien punten zeker van groepswinst. Tottenham en Inter hebben ieder zeven punten, PSV is uitgeschakeld met één punt.

Dries Mertens was basisspeler in een belangrijke wedstrijd van Napels tegen Rode Ster Belgrado. Marek Hamsik (11.) opende al snel de score voor de Italianen, Mertens (33.) tikte later op aangeven van Ruiz en in één tijd de 2-0 in doel. Het was het negende doelpunt van de Leuvenaar in de Champions League, waardoor hij alleen leider werd op de Belgische topschuttersranglijst aller tijden. Na de pauze deed Mertens (52.) er gewoon nog eentje bij, met een snelle uitbraak en hard schot in de linkerbovenhoek. El Fardou Ben Nabouhane kwam vijf minuten later met de aansluitingstreffer.

Nog in groep C ontving Paris Saint-Germain, zonder Thomas Meunier wegens het overlijden van zijn grootvader, Liverpool. Bij de Engelsen zat Simon Mignolet op de bank. Juan Bernat (13.) bracht de Fransen op voorsprong, Neymar (37.) breidde uit tot 2-0. Vanop de stip maakte James Milner (45.) net voor de rust de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij voor Liverpool. Ondanks de zware loting komt Napoli met negen punten dicht bij de achtste finales. PSG telt acht punten, Liverpool zes. Alles kan nog, al kan Rode Ster met zijn vier punten niet meer doorstoten.

Porto en Schalke 04 waren al zeker van de achtste finales, maar Porto won woensdag met 3-1 van de Duitsers in groep D. Het is daardoor zeker van groepswinst.

bron: Belga