Sandra Bekkari geeft fakkel (tijdelijk) door aan Sofie Dumont

Instagram / @sandrabekkari / @sofiedumontchef

Binnenkort maakt de ‘Open Keuken met Sandra Bekkari’ op VTM plaats voor een programma van Sofie Dumont. Daarin bereidt ze samen met enkele BV’s de tien favoriete feestgerechten van de Vlaming.

Vorig jaar stond Sofie Dumont haar vaste plek bij VTM af aan Sandra Bekkari, die de kijkers verlekkerde met haar ‘Open Keuken’. Vanaf 10 december is het weer de beurt aan Sofie, die in ‘De Feestkeuken van Sofie’ samen met enkele BV’s, onder wie actrice Ruth Beeckmans, feestelijke klassiekers prepareert.

Gezond evenwicht

In tegenstelling tot de herhalingen vorig jaar, gaat het deze keer om nieuwe afleveringen. “Ze hebben me dus niet vanonder het stof gehaald”, lacht Dumont. “Ik heb sowieso niet stilgezeten en bij VTM hadden ze de filmpjes gezien die ik had gemaakt voor mijn YouTube-kanaal. Ik ben dubbel fier dat ik nu ‘De Feestkeuken van Sofie’ mag maken, met mijn eigen ploeg”, vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Bij een feestkeuken denk je niet meteen aan de allergezondste kost, maar toch belooft de 44-jarige chef-kok dat ze een mooi evenwicht zal brengen tussen smaakgenot en gezonde voeding. “Ik kook sowieso altijd vers, seizoensgebonden en gevarieerd. En in alles wat ik klaarmaak, ligt de focus op smaak en gezelligheid. Maar ik laat de vegetariërs en de mensen die geen alcohol drinken niet in de kou staan. Vegetarisch mag, maar dan moet het meer zijn dan gestoomde groenten met wat olijfolie. Het moet smaak hebben. Ik kreeg veel vragen over extra groenten bij het hoofdgerecht, daar wil ik bij helpen”, klinkt het.

Scampi diabolo

De favoriete gerechten werden geselecteerd op basis van een rondvraag bij de Vlaming. Scampi’s en kalkoen scoorden hoog op dat lijstje, en zullen dus ook aan bod komen, steeds met een eigen toets van Dumont. “Niet te geloven hoeveel mensen scampi diabolo willen. Kalkoen komt ook op tafel en ik heb een oplossing voor het probleem van die vulling die je er zo moeilijk uit krijgt; ik serveer de vulling in koolblaadjes. Daarnaast was er ook veel vraag naar chocolademousse. Ik ga dus een taart van chocolademousse maken, met krokante bodem én zelfgemaakte kerstboompjes. De mensen zullen tijdens die drie weken overigens zelf hun menu kunnen samenstellen. Ik maak hapjes ­zoals mini-worstenbroodjes, voor- en hoofdgerechten én desserts”, aldus Dumont.

‘De Feestkeuken van Sofie’ is vanaf 10 december elke weekdag, van maandag tot vrijdag, te bekijken om 18.00u op VTM.