Rachel McAdams: “Blij dat ik zo lang gewacht heb voor ik mama werd”

AFP / Mark Ralston

De Canadese actrice Rachel McAdams is een half jaar geleden bevallen van een zoontje. Ze was toen 39 jaar, maar vertelt nu dat ze gewacht heeft op het juiste moment om aan kinderen te beginnen. En daar is ze enorm blij mee.

Op 10 april 2018 beviel Rachel McAdams van een zoontje. De 40-jarige actrice van onder meer ‘The Notebook’ is daar altijd heel discreet over geweest, maar vertelt nu dat haar kindje “het mooiste is wat haar ooit overkomen is”. “Mensen zeggen weleens dat je dan niet meer voor jezelf leeft, maar ik heb 39 jaar lang de focus op mezelf gelegd. Ik was mezelf beu. Ik was zo blij dat ik mijn aandacht eindelijk op iemand anders kon leggen. Ik geniet als mama veel meer van het leven dan voordien. Het moederschap is zo interessant, fascinerend en inspirerend. Zelfs op de moeilijke momenten komt er wel iets moois boven”, vertelt ze in The Sunday Times.

De actrice met de mooiste lach ter wereld heeft haar moederschap altijd uitgesteld tot ze voelde dat de tijd rijp was. “Ik heb heel lang gewacht om zwanger te worden. Zo is het nu eenmaal gegaan. Ik wilde het gewoonweg niet eerder”, aldus de Hollywoodster, die een relatie heeft met de 38-jarige scenarioschrijver Jamie Linden.

Teruggetrokken leven

De twee – en nu drie – leven een relatief teruggetrokken bestaan in Los Angeles. Zo proberen ze televisie zo veel mogelijk te vermijden om hun zoon zo weinig mogelijk bloot te stellen aan schermen. Zelf blijft ze het liefst weg van social media, en houdt ze veel minder rekening met wat ze draagt dan de meeste Hollywoodsterren. “Ik heb kleren aan, en dat is het belangrijkste. Ik weet niet eens wat ik vandaag aanheb. Mijn schoenen hangen vast met lijm. Is dat niet zielig? Ik heb terug een leven nodig”, lacht ze.

De naam van haar zoontje heeft McAdams bewust niet vrijgegeven. “Ik wil zijn leven privé houden, ook al is mijn leven dat niet”, klinkt het.