File van bussen van De Lijn richting Rogierplein is illegaal volgens politie

File van bussen van De Lijn richting Rogierplein is illegaal volgens politie

De bussen van De Lijn die op de Vooruitgangsstraat in file staan aan te schuiven richting de nieuwe vertrekhalte aan het Rogierplein, zijn in overtreding. Dat meldt nieuwssite Bruzz en de politiezone Brussel-Noord bevestigt het nieuws aan Belga. Het gaat om een busbaan waar bussen niet stil mogen staan. “De baan is voorbehouden voor bussen, maar er moet op gereden worden en er mag niet op geparkeerd worden”, zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord.

Nu de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij haar halte aan het Noordstation tijdelijk heeft afgeschaft, staan de bussen in de Vooruitgangsstraat aan te schuiven richting het Rogierplein.

Hoewel dit illegaal is, grijpt de politie nog niet in. Er is overleg aan de gang met De Lijn om tot een oplossing te komen. Voetgangers en autobestuurders uit de aansluitende straten moeten zich nu tussen de bussen manoeuvreren.

“We hebben nog geen klachten gehad, maar de politie die deze morgen ter plekke was, heeft vastgesteld dat dit geen goede situatie is”, aldus Dereymaeker.

bron: Belga