F1 – GP van Abu Dhabi – Max Verstappen: “Ga alleen naar FIA-gala als dat mijn taakstraf is”

F1 - GP van Abu Dhabi - Max Verstappen:
F1 - GP van Abu Dhabi - Max Verstappen: "Ga alleen naar FIA-gala als dat mijn taakstraf is"

Max Verstappen heeft zijn beste seizoen achter de rug in de Formule 1 met elf podiumplaatsen: twee zeges (Oostenrijk en Mexico), vier tweede plaatsen en vijf derde plaatsen. De Nederlander eindigde in het kampioenschap wel net naast het podium, op twee puntjes van de Fin Kimi Räikkönen. “Hoef ik gelukkig niet naar het gala van de FIA (internationale autosportfederatie). Tenzij dat de taakstraf is die ik nog moet krijgen. Dan ga ik wel”, reageerde de piloot van Red Bull na zijn derde plaats in de Grote Prijs van Abu Dhabi, de slotrace van het jaar.
Verstappen kreeg die straf omdat hij de Fransman Esteban Ocon een paar duwen had verkocht na de Grote Prijs van Brazilië. De Nederlander was woedend omdat de rijder van Force India hem van de baan tikte terwijl hij de koploper in de race was.
“Ik ben niet zo veel veranderd. Als racepiloot heb ik niet echt wat aangepast, maar ik heb buiten de baan wel af en toe mee geluld met iedereen, gewoon om van het gezeik af te zijn. Soms zat het wat tegen en kom je in zo’n negatieve spiraal. In die situaties koos ik ervoor me wat in te houden.”

.

bron: Belga