5 tips voor een geslaagde winterse date

5 tips voor een geslaagde winterse date
Foto Unsplash

Een date in de zomer is leuk en makkelijk. Een wijntje in het park, een namiddag naar het strand, eindeloos door de zonovergoten stad wandelen… Maar in de winter wil je eigenlijk liefst van al binnen blijven en is de romantiek vaak ver te zoeken. Deze 5 ideeën brengen daar hopelijk verandering in.

1. Herbeleef je kindertijd

Als kind had de winter iets magisch. Witte vlokjes die uit het niets leken neer te dwarrelen, eindeloze avonden om lekker te spelen, Sinterklaas en de Kerstman die op komst zijn… Als volwassenen zien we iets te veel de nadelen van de winter, zonder de voordelen te overwegen. Tijd om daar verandering in te brengen. Misschien is het al jaren geleden dat je nog op het ijs hebt gestaan – nochtans is er niets leuker dan hand in hand met je lief over het ijs glijden. Of wat dacht je van een sneeuwman maken? Hiervoor heb je uiteraard sneeuw nodig, maar profiteer er op dat moment ook van in plaats van alleen maar te zeuren over de eindeloze files. Bedenk even wat je als kind het leukst vond aan de winter en probeer dat nog eens te doen.

2. Spa

Of wat dacht je van een dagje ontspannen in de spa? De overheerlijke temperaturen doen je haast vergeten dat het buiten vriest. Bovendien is het belangrijk om zo nu en dan samen eens echt tot rust te komen. Op veel plaatsen kan je bijvoorbeeld een koppelmassage boeken, waarbij jullie tegelijk worden gemasseerd. Een beetje in de hammam hangen, in het zwembad zwemmen en je dag is compleet. Plan alvast een dinertje achteraf, want de kans bestaat dat je te lui bent om zelf nog te koken.

3. Samen koken

Doordeweeks neem je nooit echt de tijd om uitgebreid te koken en is het eerder stresserend dan ontspannend. Als je lekker wil thuisblijven voor je date, is het een idee om eens uitgebreid samen te koken. Stel een menu op met jullie favoriete gerechten en neem ruim de tijd. Maak ook werk van de tafeldekking, zet een chill muziekje op en doe die kaarsen eens aan voor de verandering. Romantiek: check!

4. Speel toerist

Of je nu beslist om toerist in eigen stad te spelen of om het vliegtuig te nemen, de winterse lichtjes zorgen gegarandeerd voor een romantische sfeer. Het is natuurlijk best wel koud en je zal geen hele dagen buiten kunnen blijven, maar daarvoor heb je cafeetjes. Een warme koffie en je bent er zo weer bovenop. Of wat dacht je van een wafel met slagroom of een glas glühwein om op te warmen? Als je de hele kerstdrukte liever wil vermijden, kan je natuurlijk altijd een tripje plannen naar een land waar ze geen Kerst vieren.

5. Muurklimmen

Dit is een date voor actievelingen die niet bang zijn om de hoogte in te gaan. Muurklimmen is misschien niet de meest voor de hand liggende date, maar het kan jullie band wel versterken. Het versterkt (hopelijk) je vertrouwen in de ander en bovendien is het zo nu en dan leuk om je samen in het zweet te werken. Je maakt het zo moeilijk of makkelijk als je zelf wil – probeer jezelf wat uit te dagen, dan kan je nog genieten van een heerlijke adrenalineboost nadien.