Belg met normale lengte gaat toch onder het mes voor een penisverkleining

(c) Unsplash
Elf centimeter in rust en een stevige zestien centimeter in erectie. Daar is niets mis mee, maar toch wilde een 48-jarige landenoot graag een kleinere penis. De man zocht tien jaar lang naar een arts die de ingreep wilde uitvoeren, maar ving steeds bot. Tot vorig jaar.  

 

De veertiger ging in 2017 onder het mes in het universitair ziekenhuis te Luik, meldt Het Nieuwsblad. Het zou gaan om een primeur in ons land. De man had geen erectieproblemen, zijn seksleven was zelfs bevredigend. Waarom hij dan een maat kleiner wilde? “De patiënt wilde graag dat alles in verhouding was”, vertelt chirurg Robert Andrianne, die de operatie uitvoerde. Ook de omvang van de balzak (niet te verwarren met de Franse schrijver) werd verkleind.

Gemiddelde lengte

Na de ingreep bleef er van de man z’n jongeheer in rust nog vijf centimeter over en een schamele negen centimeter in erectie. Ter vergelijking: de gemiddelde lengte van een Vlaamse penis bedraagt veertien centimeter. Uit een steekproef bij de redactie van Metro bleek dit cijfer zelfs een stuk hoger te liggen.

Volgens experts is een penisverkleining niet zonder risico’s, omdat er door het wegsnijden van de zwellichamen van het geslacht erectiestoornissen kunnen ontstaan. Maar daar paste Andrianne een mouw aan door een plooitechniek te gebruiken.

“Zeer tevreden”

Anderhalf jaar na de ingreep is de patiënt naar verluidt “nog steeds zeer tevreden” met het resultaat. Volgens Andrianne zijn er geen complicaties. “Integendeel, zijn erecties zijn nu zelfs iets harder dan vroeger.” De arts benadrukt dat de man voor de operatie psychologisch werd getest en uitvoerig op de hoogte werd gesteld van de mogelijke risico’s.