Vriendschappelijke voetbalinterlands - Frankrijk wint van Uruguay, Italië klopt VS in extremis in Genk

Wereldkampioen Frankrijk heeft dinsdagavond het vriendschappelijk duel tegen Uruguay met 1-0 gewonnen. Bondscoach Didier Deschamps zag in de laatste interland van het jaar voor Les Bleus zijn goudhaantje Kylian Mbappé uitvallen. Dat is vooral slecht nieuws voor PSG, dat ook Neymar in de interland tussen Brazilië en Kameroen (1-0) geblesseerd het veld zag verlaten. Italië won in Genk dan weer met 1-0 van de Verenigde Staten. De wereldkampioen zag zijn sterkhouder en kapitein Kylian Mbappé in de 36e minuut uitvallen met een blessure aan de rechterschouder. Olivier Giroud bracht troost door de bal in de 52e minuut vanaf de strafschopstip tegen de netten te trappen.

Een zelfde scenario speelde zich af in het oefenduel tussen Brazilië en Kameroen. Daar kon Mbappés ploegmaat bij PSG Neymar na acht minuten voetballen niet meer verder met pijn aan de adductoren. Zijn vervanger Richarlison scoorde in de 45e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de Genkse Luminus Arena keken Italië en de Verenigde Staten elkaar in de ogen. Bij de VS mocht Christian Pulisic de kapiteinsband aantrekken. De Dortmund-middenvelder is zo met zijn 20 jaar de jongste kapitein ooit van het Amerikaanse nationale elftal. Pulisic wist zijn team echter niet voorbij Italië te loodsen. Matteo Politano (90.+4) verschalkte de Amerikaanse Club Brugge-doelman Ethan Horvath ver in de blessuretijd en bezorgde de Italianen zo in extremis de zege.

Eerder op de avond won Marokko met 0-1 van Tunesië na een doelpunt van Youssef En Nesyri (41.). Wales verloor verrassend op het veld van Albanië. Bekim Balaj (59.) scoorde er vanop de stip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Turkije en Oekraïne hielden het op een doelpuntenloos gelijkspel en Zuid-Afrika speelde 1-1 gelijk tegen Paraguay. De Zuid-Afrikaanse Union-spits Percy Tau (90.+3) veegde er in de blessuretijd de openingstreffer van Federico Santander (32.) van het bord.