Overwegend droog en koud

Overwegend droog en koud

Deze namiddag wordt het meestal droog, maar bewolkt. Langs de Franse grens is er meer kans op een bui. De maxima liggen rond 5 graden in het centrum van het land. Vanavond zijn nog enkele buien in het westen van het land mogelijk, later volgt er meer bewolking met mogelijk wat lichte, winterse neerslag. De minima schommelen tussen -2 en +2 graden, zo meldt het KMI. Morgen zorgt een zwakke storing voor hoge en middelhoge wolkenvelden, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in het centrum en het westen van het land, bij een zwakke tot soms matige wind uit oostelijke richtingen. Tijdens de nacht van morgen op donderdag verwachten we wisselend bewolkt en droog weer. Het koelt opnieuw flink af, met in heel het land minima tussen -2 en +1 graden bij een overwegend zwakke oostenwind.

Donderdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Langs de grens met Nederland en Duitsland zullen de opklaringen schaarser zijn. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het westen van het land. De wind waait meestal zwak uit het oosten, in Hoog-België waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vrijdag verwachten we mooie, zonnige perioden met enkele wolkenvelden. Het blijft droog, op een lokale bui in het westen van het land na. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit oost tot zuidoost.

Zaterdag begint droog, maar een naderende storing doet de bewolking al snel toenemen vanaf de Franse grens. In de loop van de dag kan in heel het land wat regen vallen, al verwachten we de grootste neerslaghoeveelheden in het oosten van het land. De maxima situeren zich rond 6 graden. ’s Avonds en ’s nachts kan de neerslag in de Ardennen een winters karakter krijgen.

Zondag en begin volgende week lijkt het wisselvallige weerbeeld zich verder te zetten, bij maxima van 3 tot 8 graden, en krijgen we vooral maandag en dinsdag met buien af te rekenen. In de hoger gelegen gebieden kunnen de buien aanleiding geven tot smeltende sneeuw of sneeuw.

bron: Belga