IAAF maakt vijf supergenomineerden bij mannen bekend

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de vijf mannen die nog kans maken op de titel Atleet van het Jaar. Het gaat om de Amerikaanse sprinter Christian Coleman (60 & 100m), de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis, de Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge, de Franse tienkamper Kevin Mayer en de Qatarese hordeloper Abderrahman Samba (400m horden). Op 23 oktober gaf de IAAF een eerste shortlist met tien namen vrij.

De winnaar wordt gekozen door drie partijen. De stemmen van de Raad van Bestuur van de IAAF tellen voor 50 procent mee, die van de leden van de IAAF voor 25 procent, net als de publieke stemmen (via Twitter en Facebook). Er kon tot 12 november worden gestemd.

In 2017 ging de award naar de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Bershim. Hij werd dit jaar niet genomineerd. Zijn opvolger wordt op 4 december in Monaco bekendgemaakt tijdens de IAAF Athletics Awards.

Nafi Thiam kan zichzelf als Atlete van het Jaar opvolgen. De Naamse meerkampster is een van de vijf supergenomineerden bij de vrouwen, zo raakte gisteren al bekend.

bron: Belga