Proximus League - Beerschot Wilrijk opent tweede periode met driepunter op veld van Westerlo

Op de vijftiende speeldag van de Proximus League, de eerste van de tweede periode, heeft Beerschot Wilrijk met 1-2 gewonnen van Westerlo, dat Bob Peeters eerder deze week voor een verlengd verblijf van drie jaar in 't Kuipje zag kiezen na contacten met Waasland-Beveren. De Fransman Pierre Bourdin maakte het beslissende doelpunt voor de bezoekers. Beerschot Wilrijk streed lang mee om de periodetitel in de eerste periode, maar moest de rol eind oktober uiteindelijk lossen na een 3-0 nederlaag op het veld van grootste concurrent en latere periodekampioen KV Mechelen. De Kielse Ratten hebben hun pijlen nu gericht op de tweede periodetitel, en in het Westelse 't Kuipje werd duidelijk dat ze die ambitie meteen kracht wilden bijzetten.

De eerste grote kans kwam er in de 23e minuut, toen Jorn Vancamp en Tarik Tissoudali ei zo na een voorzet/schot van Pierre Bourdin konden binnentikken. Zeven minuten later onderscheidde Koen Van Langendonck zich met een knappe save op een schot van dichtbij van Dante Vanzeir. Iets voorbij het halfuur nam Tom Van Hyfte een voorzet in één tijd op de slof, maar de Westelse doelman hield voorlopig zijn netten schoon. Net voor het rustsignaal kwam de grootste dreiging van de thuisploeg: Mike Vanhamel bracht redding op pogingen van Lukas Van Eenoo en Nicolas Rommens.

Westerlo kwam scherper uit de kleedkamer: Vanhamel moest in actie komen op een vrijschop van Rommens. Iets voorbij het uur kreeg Marius Noubissi de kans om de score te openen voor de bezoekers, maar de Kameroener stuitte op een voetreflex van Van Langendonck. Een minuutje later was de net ingevallen Sava Petrov meteen beslissend aan de overkant. Na een verre uittrap van Van Langendonck kreeg de Serviër de bal met een gelukje tot bij Stephen Buyl, die Vanhamel verschalkte.

Lang stond de Westelse voorsprong niet op het bord, want amper vier minuten later zette Vanzeir een strafschop om na een handsbal van Maxime Biset in de zestien: 1-1. In de 78e minuut kon Biset, even voordien nog de schlemiel, de meubelen redden: hij keerde een kopbal van Van Hyfte van de lijn. Het bleek slechts uitstel van executie, want twee minuten later legde Bourdin met een kopbal de eindstand vast.

Beerschot Wilrijk smeerde Westerlo zijn vierde thuisnederlaag van het seizoen aan. De Kielse Ratten staan met 27 punten op de tweede plaats naast Union. Westerlo is vierde met 19 punten.