ATP Finals - Zverev is "ongelooflijk blij" met belangrijkste titel in zijn nog prille carrière

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alexander Zverev (ATP 5) realiseerde zondag zijn grootste overwinning in zijn nog prille carrière door Novak Djokovic (ATP 1) met 6-4 en 6-3 te verslaan in de finale van de ATP Finals (8,5 miljoen dollar). "Ik ben ongelooflijk gelukkig, uiteraard is het de grootste titel die ik ooit gewonnen heb", verklaarde de 21-jarige Duitser in de Londense O2 Arena. "Ik kan niet echt omschrijven hoe ik me nu voel", verklaarde Zverev, de eerste Duitse Masters-winnaar sinds Boris Becker in 1995. "Ik wil mijn vader bedanken, hij coachte me tot nu altijd. Hij zal waarschijnlijk niet stoppen met huilen tot volgend jaar. Ik wil ook Ivan Lendl bedanken om zich bij het team te voegen. Ik denk dat het goed draait nu", knipoogde de Duitser.

Zverev is de jongste winnaar van het prestigieuze toernooi met de beste acht spelers van het seizoen sinds Djokovic in 2008. Die Djokovic verzuimde zondag de Masters voor de zesde keer te winnen, waarmee hij het record van Federer zou evenaren. Begin november verscheen de Serviër voor het eerst in twee jaar en na heel wat gesukkel met een elleboogblessure opnieuw op de eerste plaats van de ATP-ranking. Zijn indrukwekkende seizoen, met eindzeges op Wimbledon en de US Open, kon hij echter niet met een apotheose afsluiten.

"Ik wil Novak proficiat wensen voor zijn fantastische week hier en zijn uitstekende tweede seizoenshelft", aldus Zverev. "Je verloor amper een wedstrijd en ik ben je eigenlijk erg dankbaar dat je vandaag tegen mij onderuit ging. We speelden deze week twee keer tegen elkaar (in groepsfase won Djokovic met 6-4 en 6-1, nvdr.). Iedereen weet wat voor een goede tennisser je bent. Maar ik wil ook benadrukken hoe goed je bent als mens. We hebben veel goede gesprekken gehad over het leven. Ik apprecieer het dat je me vandaag de titel liet pakken."

bron: Belga