Mikaela Shiffrin wint slalom in Finse Levi, Marjolein Decroix is 63e

Mikaela Shiffrin wint slalom in Finse Levi
Mikaela Shiffrin wint slalom in Finse Levi

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin heeft vandaag de wereldbekerwedstrijd slalom in het Finse Levi gewonnen. Marjolein Decroix eindigde als 63e. Shiffrin, drievoudig wereldkampioene in de discipline, haalde het na twee runs in 1:32.61 voor de Slovaakse Petra Vlhova (tweede op 0.58) en de Oostenrijkse Bernadette Schild (derde op 0.79).

Marjolein Decroix eindigde als 63e en traagste finisher in de eerste run, op 5.48 van Shiffrin. Alleen de top 30 startte in de tweede run. In februari werd Decroix 38e in de slalom op de Winterspelen in Pyeongchang. De Zweedse Frida Hansdotter won toen goud en volgde als olympisch slalomkampioene Shiffrin op.

Levi was de tweede krachtmeting van het seizoen voor de skiesters. Eind oktober stond in het Oostenrijkse Sölden een reuzenslalom op het programma. Die won de Française Tessa Worley voor de Italiaanse Federica Bignone en Shiffrin.

Volgend weekend gaat de wereldbeker alpijnse ski voor vrouwen verder met een reuzenslalom en slalom in het Amerikaanse Killington.

bron: Belga