Daarom draag je best sokken in je sneakers

Witte sneakers
Foto Unsplash

Sokken in sneakers: de één heeft er geen problemen mee, de ander is er radicaal tegen. Maar wat is eigenlijk de beste keuze? Dit wetenschappelijk onderzoek toont aan waarom je best kiest voor het dragen van kousen in je sportschoenen. 

De Britse sneakerwinkel ‘Size?’ investeerde in een onderzoek dat bewijst dat geen sokken dragen in je schoenen ontzettend onhygiënisch is. Verschillende sneakers werden aan een test onderworpen waarbij zowel de binnen- als buitenkant onderzocht werd.

Broeihaard van bacteriën 

Sneakers waarin nooit kousen gedragen worden, zouden drie keer meer bacteriën bevatten. Omdat zwarte sportschoenen minder vaak schoongemaakt worden, zouden zij nog viezer zijn dan witte sneakers. Bovendien zouden schoenen die in de fitness gedragen worden harder stinken, maar wel properder zijn dan het paar waarmee je op stap gaat. De geur heeft namelijk niets te maken met het aantal bacteriën. ‘Size?’ besluit dat alle schoenen waarin geen sokken gedragen worden, een heerlijk nestje zijn voor bacteriën. Je investeert dus best in een paar propere, frisse sokken!